Kérek mindenkit, hogy ha van ismerete ilyen eseményről, küldje el, mert az oalsz zarándoklaton is találkoztam olyannal, amelyikről az interneten nem lehetett magyarul olvasni. Ez épp Ferrarában volt, a Santa Maria del Vado templomban.

Köszönöm!

Szerző: Lacibá1  2011.05.07. 23:04 7 komment

Címkék: oltáriszentség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yokubo 2011.05.10. 12:47:22

Azt a videot amin Ricardo Castanon beszél láttad már? Most nem találok hozzá magyar linket, angolt tudok küldeni ha érdekel.

yokubo 2011.05.10. 16:15:42

Lacibá: igen, ez volt az, köszönöm!

ti2010 2011.06.06. 14:25:08

Láttam a cikket a mindennapin a szentségimádással kapcsolatban. És láttam a kommenteket is. Nem volt kedvem beleavatkozni, mert nem sok értelmét látom, de
- most akkor mondjátok meg, ha bármelyikünk a protestáns hittételeivel kapcsolatban mond valamit, az vallásháború, inkvizíció és hasonló karakterű. De honnan veszik a bátorságot, hogy a katolikus hittételeket csak úgy, mert éppen jól esik, kritizálják?
- nem lehet elmagyarázni, hogy mi a szentségimádás lényege, mert kivétel nélkül, a protestánsoknál maga az úrvacsora nem az a szentség, ami azt jelentené, hogy Krisztus magában a kenyérben és a borban jelen van. Ha nincs jelen, akkor pedig nincs értelme a szentségimádásnak sem szerintük. Ez így érthető, de ez az ő felfogásuk.
- lehet szentírási idézeteket keresni, de a szentségimádáshoz szükséges, hogy az a kenyér és az a bor szentséggé váljon, ehhez pedig kell az átváltoztatás, ami csak szentmisében valósulhat meg. Viszont csak az a szentmise, ahol az oltár az áldozat helyszíne, tehát maga a szentmise áldozat is egyben. na, ez már túl sok. Az anglikánokat és az evangélikusokat kivéve a templomokban oltár sincs, az istentiszteletnek pedig nincs áldozati jellege. A bemutatója pedig nem pap, hanem csak lelkész. A lelkész nem mutat be áldozatot, ezt csak pap mutathatja be, aki csak és kizárólag a katolikus és az ortodox egyházakban létezik. Eddig el sem lehetne jutni egy vitában. Így aztán értelmetlenné válik az ilyen beszélgetés.

Más: nem láttam, hogy akár egy sort is megjelentettek volna arról, hogy Miskolcon felszentelték püspökké és beiktatták exarchának Orosz Athanázt, akivel a magyar katolikus egyházmegyék felszentelt saját püspök általi vezetése valósult meg. Az exarchátusnak 1945-től, Papp Antal érsek-exarcha, korábbi munkácsi gk. püspök halálát követően nem volt önálló püspök-exarchája. Tehát ez egy egyháztörténetei esemény is volt.
Most figyelem, hogy a lényegesen kisebb jelentőségű, lényegesen kevesebb hívőt érintő új nyugat-dunántúli evangélikus püspök, Szemerei János, június 25-i győri beiktatásáról lesz-e cikk?

ISándor · http://szolonaplo.blog.hu/ 2011.06.06. 14:39:12

@ti2010:
A minndennapi.hu -tól ezen a téren túl sokat nem lehet elvárni alapvetően protestáns beállítottságú. Evvel nincs bajom, elfogadom olyannak amilyen.

Amúgy nyugodtan leírhatod oda is a véleményedet, mint ahogyan már sokszor meg is tetted.
Nem hinném, hogy gáz lenne, legfeljebb nem értik / fogadják el

ti2010 2011.06.06. 18:23:07

@ISándor:

Sanyikám! Ez így nem megy. ki kell találni valamit, vagy hagyni az egészet. Én nem vagyok annyira az egész stábjuktól elragadtatva, maguktól a cikkcímektől, a fotóktól és attól a rengeteg amerikai vagy egyéb külföldi zagyvaságtól, amit beömlesztenek. Anyagi gondjuk nincs, mert a kormánypénz bőven kitart, amíg a jelenlegi kormány van vagy ebben a struktúrában működik. De azon el kell gondolkodni, hogy miért nem vesznek részt a kommentelésben a katolikus felsőfokú intézmények hallgatói vagy más katolikusok. Ez a stílus taszítja őket, illetve a protestáns szélsőséges megnyilvánulásokat egyszerűen nagyon alacsony színvonalúnak tartják. Ugyanez vonatkozik a blogrészre is, vagy a fórumrészre. Hát mindenféle néven, akár a kispapok is bejelentkezhetnének, de ők sem teszik. Az ortodoxokat hivatalból ismertem, nem sokba tartják, értelmetlennek, hogy megjelenjenek. Az a szellemiség egyszerűen nagyon távolra került egy értelmiségitől. és ezzel különösen a fiatal korosztálynál nem lehet sikert elérni. Úgyhogy én most nem sürgölődök ott.

Lacibá1 2011.08.18. 16:57:59

@ti2010:

Szia!

Mikor nálunk Budaörsön volt a karizmaiskola után a gyógyitó alkalom, megjelent náluk egy cikk róla.De teljes felháborodásunkkal találkozott egy kijelentés, amit visszavonni követeltünk. Nem tették, csak hozzáfűzték a cikkhez:

"Egy karizmatikus közösség gyógyitó alkalmának helyszínén, a gyülekezetvezetővel folytatott interjú közben egy fiatalembert halálos baleset ért. Mr. Stayne folytatta volna az interjút, de nem akartuk"

Ezt a pofátlan bekezdést utasitottuk vissza.

Erre csak "helyesbités" következett, de semmi bocsánatkérés.

mindennapi.hu/cikk/egyhaz/halalos-tragedia-kovette-a-gyogyito-szertartast-video-/2011-03-29/2270

Nem tudom, hogy igaz-e a hir, de azt hallottam, hogy a baptisták a katolikus Egyházat az antikrisztusnak vallják, s a hozzáállás -gondolom- is ezért olyan, amilyen.
süti beállítások módosítása